Ordet blev kött

Ibland, när kristna säger att ”Gud har blivit människa” så har jag tänkte ”ja, jag vet”. Jag har uppfattat orden, och har inte någon svårighet att acceptera dem. Jesus är Guds Son, han föddes av en jungfru. Jaja, jag har hört det, jag tar till mig den kunskapen och går vidare.

Men ibland blir man berörd av det man trodde sig förstå. Min syster är gravid, om bara några dagar föds ett litet barn och jag blir morbror. Jag träffade min syster nyligen. Och då slog det mig att det jag trodde att jag fattat var som en djup brunn av saker jag inte vet något om. Jag har själv fötts en gång, men det har jag inget minne av. Jag har syskon som jag var tillräckligt gammal för att ha i knät när de föddes, men det hade jag glömt, märker jag. Hur det var med detta att barn kommer till, finns inne i en mage och sedan föds. Det är förunderligt, i ordets rätta bemärkelse. Helt otroligt.

Gud kommer till världen som ett barn. Han låg i en mage i nio månader. Den sista månaden medan Maria och Josef reste till Betlehem. Påven skrev, före han blev påve, om Maria som den första kyrkan. Hon som helt uppfylld av Gud själv verkligen var ett tempel åt Ordet som blev människa. Tänk att det är något som vi alla är ämnade för, att bära Gud och bli helt uppfyllda av Hans ande. Och tänk på att varje havande kvinna får vara en bild av hur Gud kommer till världen som ett litet barn.

Stort så det skakar och ingenting förstår jag längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0