Menlösa barns dag

Jag är inte någon blödig person, jag gråter inte ofta. Men när jag gör det handlar det ofta om vad barn gör eller säger. Barn berör. Inte alltid positivt, men nästan alltid.  

Idag, den 28 december, är det menlösa barns dag. Det beror på att kung Herodes, som var rädd att det skulle födas en Messias som skulle ta hans jobb, lät döda alla barn yngre än två år i Betlehem. Det kan man läsa om i början av Matteusevangeliet.

Det finns många oskyldiga barn som har dött genom åren. De värnlösa, oskyldiga (menlösa), och små är de som oftast råkar illa ut. För någon månad sedan såg jag Debatt i SVT där det handlade om fosterbarn som redan i en utsatt situation fått det än värre hos de som sagt sig stå på barnens sida. Jag tänker också på barn som faller offer för övergrepp av sina föräldrar eller beskyddare. När den du litar på mest av allt sviker dig, vad ska du då ta vägen? Det är svårt att inte gråta eller svära när man hör eller möter barn, eller sådana som varit barn, som farit illa.

De är fler än man tror. Pedofiler är inte bara främmande snuskgubbar, de kan också vara präster, fotbollstränare eller föräldrar.  På menlösa barns dag får vi komma ihåg att dessa barn fortfarande lever, mitt ibland oss. Vi har ansvar för varandra!


Kommentarer
Postat av: Dancing leaf (mamma)

Jag tänker samma!

2012-12-29 @ 14:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0