Ibland behöver man vara sträng

Många själavårdare och biktfäder har inriktat sig på att trösta och bejaka människor. De är väl vana vid att de som vill ha samtal och vägledning just är stukade, med dåligt självförtroende och negativ självbild. Då behövs ord som helar, ord som tröstar.

Mycket handlar ju om att peka på Jesus, hans tröst och hans läkedom. Mycket handlar om att peka på Guds handlande i människans liv. Här och nu. Men ibland behöver man också förmana och skälla lite. I alla fall på mig. Jag behöver höra att jag borde skärpa mig, att jag borde anstränga mig mer. Kanske är jag ensam om detta? Kanske finns ingen annan som vill höra av en präst att det är dags att ta sig i kragen?

Nåväl, ska själavårdaren peka på Jesus så får det ju vara den verklige Jesus, som säger ”omvänd er” och som säger ”är ni så tröga?”, jag vet ju att det är samme Jesus som säger att det finns förlåtelse utan gräns och som verkligen bejakar människor och ger dem fred och kärlek. Men ibland är han också sträng, glöm inte det, för det behövs ibland stränghet ibland oss! Ibland. 


Kommentarer
Postat av: Maria

Det var nån som påminde mig, när jag pratade om det aningen slitna uttrycket WWJD, att just det, han var killen som blev förbannad, vrålade och välte bord i templet. Inte ofta man tänker på det när man säger WWJD...

2012-12-27 @ 22:44:28
Postat av: Jim

Aha! Ja, jag tänker ju att Snäll-Jesus är mycket utav en efterkonstruktion kanske. Men det beror väl på vad man menar med snäll osv.

2012-12-28 @ 06:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0